Szeretettel üdvözöljük a Mamma-mia honlapján!

A program az V. Szegedi Emlőrák Szimpózium alkalmából született, és célja a Nemzeti Mammográfiás Emlőszűrő Programmal kapcsolatos információs anyagok közzététele; vagyis támogatja, népszerűsíti az emlőrák kezdeti stádiumban történő felismerését szolgáló mammográfiás mellrákszűrést, mint az emlőrák-halálozást jelenleg leghatékonyabban csökkentő beavatkozást.

Mozgalmunk ezennel elindult, és terveink szerint egyre szélesedik. Kapcsolódjon be Ön is, és mindenki, aki fontosnak tartja, vagy akit érdekel, hogy ismereteket kapjon az egészséges mellről és az esetleg kóros változásokról, a vizsgáló módszerekről, vagy a néha szükséges beavatkozásokról. Azt reméljük, hogy a figyelemfelkeltés révén javul majd a rendszeres mammográfiás szűrésben részesülő nők aránya. Ez a feltétele az emlőrák leküzdésének!.

A kapcsolattartás szeptember 13-ig az interneten, a facebook-on és egyéb informális csatornákon zajlik majd. Magunk az egészséges és kóros folyamatok, vizsgálati és kezelési eljárások lényegét röviden és közérthetően adjuk meg, és várjuk hozzászólásukat, kérdéseiket, megjegyzéseiket. Az V. Szegedi Emlőrák Szimpózium alkalmával szeptember 13-án délután pedig laikus fórumot szervezünk a szegedi Tanulmányi és Információs Központban (TIK). Ezen egyrészt előadások hangzanak majd el nemzetközileg elismert előadóktól, magyar nyelven (Tabár László professzor, Falun, Svédország, Lázár György, Kahán Zsuzsanna professzorok és Ormándi Katalin főorvosnő), másrészt interaktív kérdés-felelet fórum is lesz (http://top-congress.hu/2013/szesz/).

Reméljük, sikerült érdeklődését felkelteni, és rendszeres látogatója lesz honlapunknak, és a megfelelő facebook oldalnak! A program sikere Öntől is függ! Szeretettel várjuk Önt és kedves ismerőseit, barátait egész kampányunk folyamán, és a szeptemberi előadáson is!

Tabár László előadása

honlapja

      A szűrésről       Videók       Plakátok

home

Mammográfiás mellszűrés emlővizsgálat mellrák szűrővizsgálat