[origo] címlap hírek levelezés internet előfizetés [OK.hu]


Einstein buktája

Socratus - 2007. 04. 27. 17:52 Nyitóüzenet megjelenítése
előző 228/1057. oldal 225 226 227 228 229 230 231 következő Ugrás a(z) oldalra
Privát Emil
2009. 10. 22. 23:18

"A speciális relativitáselmélet egy értelmetlen zagyvaság. 100 éve próbálják lenyomni az értelmes emberek torkán, de nem megy.
Einsteinek bukta... "


Légy szíves sorolj fel néhány olyan - szerinted "értelmes" embert, kire céloztál.
Szerintem az fog kiderülni, hogy épp úgy értelmi fogyatékosak ők, mint te - te tanulatlan öreg bácsi.
astrojan
2009. 10. 23. 01:30

Mert a tapasztalatok alátámasztják.
Lássuk,

1, Az ikerparadoxont egyetlenegy tapasztalat sem támasztja alá, a legjobb kisérlet csaló tudósoké, Hafele Keating. GPS órát kellene visszahozni.

2. A hosszkontrakciót meg mérni sem lehet, mert mire visszahozod a tárgyat visszanyeri az eredeti hosszát (ráadásul pontosan nyeri vissza, hiba és tűrés nélkül)

3. A fénysebesség állandóságát egyetlenegy kisérlet támasztja alá (és ennek ezernyi klónja) az MM kisérlet. Csak sajnos az MM interferométert hiába forgatod el 90 fokkal, az interferenciacsíkok ugyanazt adják mert a fénysugarak felcserélődnek. Az MM interferométer erre a célra alkalmatlan.

4. Ezzel szemben a Silvertooth kisérlet kimutatja a fénysebesség irányfüggését és láss csodát, pontosan abban az irányban és pontosan akkora fénysebességváltozást amekkorát a COBE is kimért.

5. Pound és Rebka kimérte a gravitációs fénysebesség növekedést, hallgassatok csak róla nagyokat.

6. A fénysebesség maximális: ezt végképp nem támasztja alá semmi

7. A relelm jóslata a szingularitás, meglehetősen abszurd (nincs is olyan)

8. A relelm axiómája, amennyiben a tér görbülése okozza a gravitációt ostobaság, mert tér nem létezik. Idő sincs. Téridő sem nincs, tehát nincs mit görbíteni. DVAG gradiens van, ez viszont nyomó gravitáció.

stb, stb

Összegezve, nincsenek itt semmilyen tények, a fizikusok egyszerűen hisznek benne. Kisérletek vannak, egy csomó félreértelmezett mérési adattal.

Le kell hozni egy GPS órát !!

Anna Perenna
2009. 10. 23. 07:46

Én úgy tudom, hogy Szerinted a gravitonok, a gravitációs kölcsönhatás hipotetikus kvantumai okozzák a gravitációt.
Nos, mivel a gravitonok spinje 2, ezért a hozzájuk tartozó hullámfüggvény másodrendű szimmetrikus metrikus tenzorral írható le.
Az Einstein-egyenletekben szintén ott van a "gik" metrikus tenzor, illetve az "Rik" görbületi tenzor.
Ennek alapján Szerinted miért ostobaság a relelm azon axiómája, miszerint a térgörbület okozza a gravitációt?
Gézoo
2009. 10. 23. 07:55

Kedves Anna!

"a térgörbület okozza a gravitációt?"

Okozza vagy leírja?
demokritosz
2009. 10. 23. 08:03

Anna Perenna

"Az Einstein-egyenletekben szintén ott van a "gik" metrikus tenzor, illetve az "Rik" görbületi tenzor.
Ennek alapján Szerinted miért ostobaság a relelm azon axiómája, miszerint a térgörbület okozza a gravitációt? "

Azért ostobaság, mert a tér nem egy valóságosan létező dolog, hanem egy geometriai fogalom. Ennek a görbületéről beszélni ostobaság. A valóságosan létező gravitációs mezőben viszont van értelme a görbületnek.

Tehát nem a "térgörbület" okozza a gravitációt, hanem a gravitációs mező írható le Riemann geometriájával. Vagyis a "gik" és az "Rik" tenzor nem butaság, de ezt nem is Einstein találta ki. Sőt mégcsak fogalma sem volt róla mindaddig, amig Grossmann fel nem világosította.
demokritosz
2009. 10. 23. 08:07

astrojan

Teljesen igazad van. A specrel egyik alapelve sem állja meg a helyét, és semmiféle tapasztalati tény sem támasztja alá:

1. Einstein kijelenti, hogy az inerciarendszerek egyenértékűek. Majd erre az alapelvre felépíti a speciális relativitáselméletet, miközben ő maga is elismeri:
"Nem ismerünk semmiféle szabályt, amellyel inerciális rendszert találhatnánk." (Einstein-Infeld: Hogyan lett a fizika nagyhatalom, Móra könyvkiadó, Budapest, 1971 130. oldal)

2. Az inerciarendszerek egyenértékűségét (megkülönböztethettlenségét) ő maga cáfolja meg: minden inerciarendszernek saját ideje van, mindegyikben másképpen telik az idő, mondja Einstein.
Ha az egyikben lassabban telik az idő, a másikban meg gyorsabban, akkor ez alapján megkülönböztethetők az inerciarendszerek!!!!!!!!!

3. A fénysebesség állandóságáról szóló legendát maga Einstein zúzza szét, amikor azt mondja:

"…az általános relativitáselmélet szerint a vákuumban terjedő fény sebességének állandóságáról szóló már annyiszor említett törvény, amely egyike a speciális relativitáselmélet két alapvető feltevésének, nem tarthat igényt korlátlan érvényességre. A fénysugarak ugyanis csak akkor görbülhetnek el, ha a fényterjedés sebessége más és más a különböző helyeken." (Albert Einstein: A speciális és általános relativitás elmélete, Gondolat, Budapest 1973, 77-78. oldal)


Tehát a speciális relativitáselmélet mindkét alapelve hibás.

Elminster
2009. 10. 23. 11:18

Összegezve, nincsenek itt semmilyen tények, a fizikusok egyszerűen hisznek benne. Kisérletek vannak, egy csomó félreértelmezett mérési adattal.

Le kell hozni egy GPS órát !!


Korlátolt ismerethiányos megrögzött ember vagy!
A modern fizika eredményeihez hozzá se tudsz szagolni! Csak lököd a saját téveszmédet, ami az első matematikai modell összeállításon elvérezne! Nem véletlen, hogy a "nyomó gravitációd" ellentmondásait már különösebb levezetés nélkül itt a fórumon kiszúrták!
Nem ér egy kalap sz@rt sem az Astrojan-modell!

És a GPS óra visszahozására vonatkozó baromságod mutatja, hogy a valósággal se vagy tisztában!
Elárulom: a GPS műholdakra eleve elállított atomórákat telepítenek! A GPS műholdak atomóráiban beszabályozáskor beállítják azt a differenciát, amit a specrel és az áltrel megad. Így a pályájukon keringő műholdak időeltérését ritkábban kell a földi órákhoz korrigálni, mivel a műhold órája éppen úgy mér rossz időt a sajátrendszerében, hogy a mért idő megfeleljen a földfelszín sajátrendszerében mérhető időnek.

Csak a korlátolt hülyék hagyják figyelmen kívül a tényeket. A GPS rendszerek üzemeltetői pedig nem tehetik meg ezt a luxust, nekik ugyanis eredményt kell felmutatni, nem pedig istenhátamögötti fórumokon tenni az agyukat minden tudás nélkül!

Összegezve: a felsorolt pontjaid a valódi világról meglévő ismereteid mélységes hiányát tükrözik.
Privát Emil
2009. 10. 23. 12:15

Amiket összehordtál, az színtiszta áltudományos propaganda.

"1, Az ikerparadoxont egyetlenegy tapasztalat sem támasztja alá, a legjobb kisérlet csaló tudósoké, Hafele Keating. GPS órát kellene visszahozni."

Ordító tudatlanság. Az ikerparadoxont évtizedek óta igazolja olyan részecskegyorsítós kísérletek tömege, melyekben radioaktív ionok felezési idejének megnövekedtét épp úgy ki lehet egyértelműen mutatni, mint a mozgási energia- ill. impulzus relativisztikus megnövekedtét.

A többi állításod is baromság, és már rég ki lett tárgyalva több fórumoni is, hogy miért.
Valószínűnek tartom, hogy paranoiás vagy.

Privát Emil
2009. 10. 23. 12:17

"Tehát a speciális relativitáselmélet mindkét alapelve hibás. "

Inkább a te mindkét agyféltekéd hibás.
astrojan
2009. 10. 23. 17:39

Szerinted miért ostobaság a relelm azon axiómája, miszerint a térgörbület okozza a gravitációt?

Azért Anikó, mert a DVAG gradiens okozza. Tér nincs, tehát nem lehet görbíteni, nem létező dolog nem fog okozni semmit, egyetértve demo 4545-el.

A DVAG gradiens az, amit valójában tenzorokkal leír a relativitáselmélet.

A DVAG gradiens térgörbületnek látszik, mert ezen a gradiensen elhajlik a fény, az egyik oldalról nagyobb a DVAG sugárnyomás mint a szemközti oldalról, ezért hajlik a fény a tömegek felé és ugyanezért esnek a tárgyak a tömegek felé.

Tehát nem kell kidobni a relelm leírását, mert az a nyomó gravitációt írja le (tudtán kívül). Azokon a keserves pontokon kell és lehet javítani a leíráson ahol a relelm tudása elakad, ez elsősorban a szingularitás.

A nyomó gravitáció határt tud szabni a fekete lyuk belseje felé egyre növekedő nyomásnak ezért nem alakul ki szingularitás.

Mivel a fénysebesség nem állandó (Pound és Rebka) ezért a fekete lyuk közelében nem az idő áll le hanem a kifelé tartó fény sebessége csökken, az eseményhorizonton nullára (szembe szél fúj). A befelé tartó fény sebessége ugyanitt 2c.

Azzal a másik kínos dologgal is le kell számolni, hogy a relativitáselmélet nem a valóságot írja le hanem a látszó világot. A történések egészen mások mint amit éppen látunk. Ennek pl kozmológiai szinten van jelentősége, vagy az említett fekete lyukaknál. Nem mindegy, hogy az Univerzum egy pontból keletkezett vagy esetleg egy (nagy) fekete lyukból.

Az Univerzum sorsa is ettől függ, a jelenlegi okoskodások egyike sem írja le helyesen a világegyetem távolabbi (esetleg nem is olyan távoli) jövőjét.

Privát Emil
2009. 10. 23. 18:20

"Azért Anikó, mert a DVAG gradiens okozza."

Tedd hozzá te szerencsétlen, hogy képzeletedben!

Tehát mondatod helyesen így szól:

A "gravitációt" képzeletedben(!)
a "DVAG" okozza.
cyprian
2009. 10. 23. 19:32

Kedves astrojan!

Még mindig nem kaptam meg tőled a hivatkozást Pound és Rebka kísérletére, amelyben fénysebességet mértek volna.
Én csak olyan kísérletről tudok, amelyben a fény frekvencia-különbségét mérték ki két magassági szint között.
Többször említetted a kísérletüket, nyilván hivatkozást is tudsz adni rá.
Privát Emil
2009. 10. 23. 20:11

"Azzal a másik kínos dologgal is le kell számolni, hogy a relativitáselmélet nem a valóságot írja le hanem a látszó világot. "

Honnan a csudából vetted, hogy a relativitáselmélet nem a valóságot írja le hanem a látszó világot? Netán gézoo, vagy demokritosz mondta/súgta/sujkolta?
Vagy más tanulatlanok mondták?
Légy szíves írd meg kiktől vetted, hadd röhögjünk!
Gézoo
2009. 10. 24. 10:34

A "Gézoo nem sugallta." A "Gézoo azt állítja", hogy a specrel, csak egy modell, amellyel megkísérelte Einstein a valóság eseményeinek a leírását.
És a "Gézoo szerint" ez a leírás csupán leírás, nem tökéletes, de csak leírás.
Ezért nem is kell tökéletességet várni tőle.

Gézoo
2009. 10. 24. 10:37

Arról nem beszéltél, hogy Te honnan veszed, hogy a valóságot írta le Einstein?
Einstein szó szerint azt írta, hogy "Elképzelés a mozgó töltések elektrodinamikájáról."
Egyetlen szóval sem írta, hogy a valóságot képzeli olyannak, mint ami az elképzelésében szerepel.
csillagász
2009. 10. 24. 11:12

Einstein szó szerint azt írta, hogy "Elképzelés a mozgó töltések elektrodinamikájáról."


Már megint kora reggel hallucinálsz, gézu fiam. Ugye mondtam, hogy rossz vége lesz, ha folyton segghülyére iszom magam, egyszer még úgy maradok.
Hát tessék :o))))
Privát Emil
2009. 10. 24. 11:18

"Arról nem beszéltél, hogy Te honnan veszed, hogy a valóságot írta le Einstein? "

Én nem mondtam (remélem), hogy a valóságot írta le.
A modellek eleve a valóságnak csak közelítő leírására valók.
(És minden mérésből is csak tájékoztató jellegű adatokhoz juthatunk, abszolút pontoshoz nem)
Gézoo
2009. 10. 24. 11:54

"Én nem mondtam (remélem), hogy a valóságot írta le."

Ennek nagyon örülök! Akkor csak félreérthettünk.
Privát Emil
2009. 10. 24. 18:04

"Az inerciarendszerek egyenértékűségét (megkülönböztethettlenségét) ő maga cáfolja meg: minden inerciarendszernek saját ideje van, mindegyikben másképpen telik az idő, mondja Einstein.
Ha az egyikben lassabban telik az idő, a másikban meg gyorsabban, akkor ez alapján megkülönböztethetők az inerciarendszerek!!!!!!!!!"


Tévhit/félremagyarázás ez az egész.

Pl. a rendszerek egyenértékűsége a bennük magukban megfigyelhető jelenségekre vonatkozik. Pl. ha ugyanolyan kísérletet végeznek egy rendszerben, mint egy másikban, akkor mindenki a saját rendszerében ugyanazokat a fejleményeit tapasztalja.

"mindegyikben másképpen telik az idő, mondja Einstein."

Ilyet, hogy másképpen telik az idő, Einstein nem mondott.
Ő csak óraütésekről szólt.
demokritosz
2009. 10. 24. 22:05

Gézoo

"Einstein szó szerint azt írta, hogy "Elképzelés a mozgó töltések elektrodinamikájáról."

De azt is írhatta volna, hogy: Hagymázos álmok a mozgó testek elektrodinamikájáról.

előző 228/1057. oldal 225 226 227 228 229 230 231 következő Ugrás a(z) oldalra