[origo] címlap hírek levelezés internet előfizetés [OK.hu]


TÖRTÉNHETETT-E MÁSKÉNT A VILÁGEGYETEM SZÜLETÉSE?

aszterix - 2007. 01. 14. 01:06 Nyitóüzenet megjelenítése
előző 362/430. oldal 359 360 361 362 363 364 365 következő Ugrás a(z) oldalra
dara dara
2010. 05. 04. 10:15

Na ne mán...Vannak itt tudatlanok akik szerint a fotonnak-fénynek NINCS TÖMEGE? Akkor mivel magyarázzák a "fénynyomás" jelenségét? (Nehogy valaki visszakérdezzen, hogy honnan szedem azt, hogy létezik a fény álltal az anyagi testekre gyakorolt nyomóhatás, mert agybajt kapok rögtön!!!!)
Elminster
2010. 05. 04. 09:05

Amit írtál az szubatomi fizika, ennek semmi köze nincs az einsteini relativitáselmélet hülyeségéhez.

Nagyon is van! Anna pontosan leírta: a jelenség bizonyítja hogy Einsteinnek igaza volt a speciális relativitáselmélettel. Úgyhogy a hozzád hasonló mocskolódó senkiházi, amikor Einsteint és az eredményeit szidja, gyakorlatilag gyűlöletéből és sötét tudatlanságából kiindulva hazudozik.

Itt az a lényeg, hogy mit nevezünk elektromágneses sugárzásnak, és nem az, hogy keletkezik.

Az is fontos, hiszen láthatóan nem is kapiskálod, hogy min alapszik például a Zeeman-effektus. Na az is egy kiváló példa az elektromágneses sugárzás keletkezésére, és arra, hogy az elektromágneses sugárzás elkülönült energiacsomagokban, kvantumokban létezik. Ezeket a kvantumokat hívjuk fotonnak.

Ezért teszem fel a kérdést a tömegnélküli foton hogy indukál az antennában áramot?

Az áram indukálásához sehol semmilyen fizikai kölcsönhatás során nem kell tömeg, hanem csak változó elektromos és mágneses térerősség. Az pedig van a fotonnak (gyakorlatilag csak abból áll!), úgyhogy képes áramot indukálni. (Maxwell-egyenletek, drága barátom! Maxwell-egyenletek! Jut eszembe, azok sem vezethetők le Newton-ből, sőt több ponton ellentmondanak neki.)
soosmik
2010. 05. 04. 08:21

Amit írtál az szubatomi fizika, ennek semmi köze nincs az einsteini relativitáselmélet hülyeségéhez. Itt az a lényeg, hogy mit nevezünk elektromágneses sugárzásnak, és nem az, hogy keletkezik. Tanítani úgy is lehet, hogy jól kérdezünk. Ezért teszem fel a kérdést a tömegnélküli foton hogy indukál az antennában áramot? Tudom, hogy ezt a privát megértette, és azért van csendben, így is lehet tanítani.
Anna Perenna
2010. 05. 04. 05:54

A kozmikus sugárzás NEM csak elektromágneses sugárzásból áll, sőt, az ún. "elsődleges" kozmikus sugárzás nagy része protonból és alfa-részecskéből áll. Ezek ütköznek a Föld légkörében jelen lévő nitrogén- és oxigén atommagokkal, és ha elég nagy energiájúak, pionokat keltenek. A pionok müonokra bomlanak. Ezeket a müonokat detektálhatjuk, amelyek az idődilatációnak köszönhetően képesek elbomlás nélkül elérkezni a tengerszint magasságába. Ez Einstein relativitáselméletének egyik bizonyítéka. Ha nem történne idődilatáció, akkor ugyanis a 2,2 mikroszekundum élettartamú müonok csak 600 métert tehetnének meg elbomlás nélkül, így 15-20 km-es magasságból el sem érkezhetnének a tengerszint magasságába, és nem is detektálhatnánk őket......
soosmik
2010. 05. 04. 00:54

Tébolyultagyu hülye seggfej, a fizikához nagyon hülye vagy, itt én vagyok a király ez az én katedrám.
soosmik
2010. 05. 04. 00:49

Elmisterhez hasonló tébolyultagyú elmebeteg állat vagy. A Compton szórás az elektromágneses sugárzás anyagi voltát igazolja. Összezagyválsz mindent csak a keskeny látható fényt tartod fotonnak, és ezek szerint ez nem elektromágneses sugárzás, a hozzád hasonló hülye tanácsadóid is ezt állitják?
Hány ilyen hülye gyereke van a Zanyádnak? Olyan tankönyvet is kellene olvasni amiben leirták, hogy az elektromágneses sugárzás felső határa a tudomány szerint a kozmikus sugárzás. Szeretnél valaki lenni, ne erőlködj Elm. barátoddal együtt csak egy szerencsétlen feltűnési viszketegségben szenvedő seggfejek vagytok. Vedd már észre, hogy az NGC műsorából is kivették az ősrobbanás tartalmat. A Zapádat kérdezd mi a foton, ha a hülyeséget nem tőle örökölted, vagy a szomszédokat. A kérdésre válaszolj a hülye tébolyultagyú barátoddal együtt, hogy indukál áramot a foton az antennában, ha nem anyag , és nincs tömege.
Tuarego
2010. 05. 03. 21:30

..
drágalátos Newton-ja mechanikai törvényeivel számolva még egy szimpla egy proton-egy elektron hidrogénatom is nanoszekundum alatt összezuhanna.


Ezt meg tudnád részletesebben magyarázni? Érdekelne.

Előre is kösz, Tuarego
Elminster
2010. 05. 03. 21:20

"... Ez a csillagászatban Zeeman, és Stark effektus néven ismert, itt nem fázisforgatásról hanem mágneses és elektromos terek fényrehatásáról van szó ami a spektrumvonalaknál jelentkezik. ..."
- Nem, mert az atomok energianívói hasadnak fel, nem a fényre hatnak a terek.


Gondolod, hogy soosmik képes felfogni olyasmit, mint az elektronburok "keringési-" és spin-momentumainak kölcsönhatása a mágneses térrel, ami azt eredményezi, hogy a Bohr-féle atommodell szép szabályos energiszintenként sorakozó elektronpálya-állóhullámai minimálisan eltérő al-energiaszintekre bomlanak fel?

Hogy is írta soosmik a 1360-ban? Ja, megvan:
Szerencsétlen hülyék az atomok titkát az ember sohasem fogja megismerni.


Véleményem szerint még arról sem tud, hogy a valódi tudósok rég megfejtették, hogy az atomban az elektronok csak meghatározott "rezonancia-frekvenciájú" pályákon (állóhullámokon, elektronhéjakon, vagy aminek hívni akarjuk) foglalnak helyet a Pauli-féle kizárási elvből kifolyólag szigorúan meghatározott darabszámban. És hogy ez az atom protonszámával szoros korrelációban lévő elektronszerkezet adja az adott elem minden kémiai tulajdonságát.
Szegény szerencsétlen soosmik teljesen kimaradt a huszadik századból, máskülönben már értesült volna arról a szégyenletes dologról, hogy a drágalátos Newton-ja mechanikai törvényeivel számolva még egy szimpla egy proton-egy elektron hidrogénatom is nanoszekundum alatt összezuhanna. De mivel minden jel szerint nem ezt teszi, a valódi tudósok a soosmik-féle agyatlan imádat helyett inkább továbbfejlesztették Newton munkásságát. Ja, és pár hozzászólással előbb ezeket a tudósokat hülyézte le a fórumunk kedves Tourette-szindrómás hozzászólója.
hanjó
2010. 05. 03. 18:57

"Mindent én sem tudhatok ..."
- Ez nagyon alapvető effektus, amit illik tudni a fényről.

"... ez is azt igazolja, hogy nincs foton ..."
- Dehogy igazolja.
Mondd, mivel magyarázod a belső és külső fotoefektusokat, a Compton-szórást és a Mössbauer effektust, hogy csak néhányat említsek.

"... Ez a csillagászatban Zeeman, és Stark effektus néven ismert, itt nem fázisforgatásról hanem mágneses és elektromos terek fényrehatásáról van szó ami a spektrumvonalaknál jelentkezik. ..."
- Nem, mert az atomok energianívói hasadnak fel, nem a fényre hatnak a terek.

"... Ezzel kapcsolatban megkérdezném, A tömegnélküli foton hogy, indukál az antennában áramot? ..."
- 1328.-ban már megírtam neked azt, hogy a foton jelleg a mikrohullámú tartomány határán kezd megmutatkozni.
Az az alatti frekvenciákon az elektromágneses hullámtulajdonság dominál.
soosmik
2010. 05. 03. 16:57

Aki azt hiszi, hogy a vöröseltolódás a világegyetem tágulását igazolja, az egy skizofrén elmebeteg állat, írhatnám azt is, hogy olyan hülye a fizikához mint a seggem, de nem akarom a seggem megsérteni így azt mondom a seggemnél hülyébb, lehet akadémikus, magfizikus, aki olyan hülye, hogy hisz az antianyagban, sötétanyagban, ösrobbanásban stb. Seggfej nem válaszoltál a kérdésre, hogy keletkezett az anyag? Térlátásod sincs valószínü Samu bácsi bizott meg azzal, hogy tereld a keletkezést vallási sikra, hogy a Bibliának legyen igaza.
soosmik
2010. 05. 03. 16:43

Mindent én sem tudhatok, kösz az információt, ez is azt igazolja, hogy nincs foton, de van éter, aminek mágneses és elektromos összetevője van. Ez a csillagászatban Zeeman, és Stark effektus néven ismert, itt nem fázisforgatásról hanem mágneses és elektromos terek fényrehatásáról van szó ami a spektrumvonalaknál jelentkezik. Ezzel kapcsolatban megkérdezném, A tömegnélküli foton hogy, indukál az antennában áramot?
hanjó
2010. 05. 03. 16:05

"Nem hallgattam el semmit, nem tudom miről van szó?"
- Ez elég baj!
Még 1346.-ban tettem fel neked ezt a kérdést: Ami meg a fotont illeti: hallottál-e a Faraday-forgatásról?
(Ez a Kerr-effektus mágneses megfelelője.)

Egészen pontosan:
"... FARADAY-t egy ugyancsak elvi és gyakorlati jelentôségû effektus felfedezéséhez, amely szintén az ô nevét viseli; kereste ugyanis a mágneses tér és a fény közötti kapcsolatot. Sok sikertelen kísérlet után jutott el ahhoz a felfedezéshez, hogy bizonyos anyagokat mágneses térbe helyezve, azok a rajtuk áthaladó polározott fény polározási síkját elforgatják: ez a Faraday-forgatás. ..."
Elminster
2010. 05. 03. 08:48

Akikre hivatkozol azok találták ki a táguló világot is.

Nem "kitalálták", hanem a megfigyelésekre ez a modell passzol a legjobban. És kedves gyengeelméjű barátom a fizikában a megfigyelés a szent, minden filozófiai alapú megfontolás pedig a sor végén kullog, amikor modelleket készítünk.

A magfizikusok olyan hülyék, hogy hisznek az ősrobbanásban, és ez még nem elég, produkálni szeretnék, és még fekete lyukat is akarnak gyártani.

Nem "hisznek", hanem a mérési tapasztalatok és a csillagászati megfigyelések alapján meg vannak győződve, hogy az univerzum történetében volt egy forró szupersűrű időszak. Ezt nevezhetjük Nagy Bummnak is. A fekete lyukakat pedig Anna már megválaszolta. Egyes modellek szerint akár képződhetnek is, más modellek ezt kizárják, úgyhogy az LHC mérési eredménye legalább arra jók lesznek, hogy a nyitott kérdéseket tisztázzuk. (Bár szerintem te még a kérdéseket sem tudnád felfogni, lásd a következő mondatodat).

Szerencsétlen hülyék az atomok titkát az ember sohasem fogja megismerni.

Sajnálom, hogy nekem kell ezt veled közölni, de az az igazság, hogy kábé a XX. század közepére az atomok titkát teljes mértékben megfejtették. Gyakorlatilag mindent tudunk az atommag és az elektronburok fizikai felépítéséről és azokról a hatásaikról, amik tulajdonképpen a kémiát eredményezik. (Mellékesen megjegyzem, hogy ehhez a megfejtéshez ki kellett terjeszteni a Newton-i mechanikát ugyanis szánalmasan elégtelen volt a részecskék világának leírására. A kiterjesztett modellnek azt a nevet adták, hogy kvantummechanika)
Jelenleg az LHC-ban, meg például Tom Roberts munkahelyéül szolgáló müongyorsítóban már régóta a szub-szubatomi világot vizsgálják. Évtizedekkel ezelőtt lejjebb léptek az atomi szintnél.

Miből keletkezett az anyag, és amiből keletkezett az miből keletkezett? Remélem a hülye agyaddal érted a kérdést.

Ki és mikor mondta, hogy "keletkezett"? Kellett egyáltalán keletkeznie, vagy az idők kezdete óta létezik? A trükk ott van a kérdésben, hogy jelenlegi tudásunk szerint az "idők kezdete" 13,7 milliárd éve volt. Mivel előtte nem létezett a mi időnk se, ezért teljesen értelmetlen "korábbi" okokat keresni, hasonlóan ahhoz, ahogy az északi sarkon se találsz olyan pontot, ami "még északabbra" lenne tőled.
De ha te kiváltó okra vágysz, akkor tanulmányozd a százszámra születő különféle hipotéziseket, például a bránelméletet, vagy a napokban ismét felbukkant fekete lyuk-fehér lyuk-féregjárat univerzumok között elképzelést.
Elminster
2010. 05. 03. 08:29

Soosmik, soosmik, szánalmas az a görcsös vergődés, amit ezen a fórumon művelsz. Ideje lenne belátni, hogy a szellemi leépülésed a végstádiumba jutott.


És, hogy mennyire görcsös is soosmik vergődése itt egy eklatáns példa. Téma a fénysebesség állandósága, vagy függése bármitől. Előrebocsátom, hogy amikor valaki a fénysebesség állandóságáról beszél, akkor természetszerűleg a vákuumbeli fénysebességet érti rajta, ami egy primitív képlet alapján kijön a vákuum dielektromos állandójából és mágneses permittivitásából.

Soosmik 1352:
A fénysebesség sem állandó, még a frekvencia függvényében is változó.


Mikor az 1355-ben felvilágosítottam, hogy kísérletek szerint nem függ a fénysebesség (már legalábbis a vákuumbeli) a frekvenciától, akkor ezt a "brilliáns" riposztot nyomta ki magából a paciens:

Soosmik 1356:
Hülye seggfej írkáhatsz akármit, akiket idéztél azok is hozzád hasonló szánalmas fizikához nem értő hülyék. A fénytörés, a fény sebességét is mutatja a prizmáknál, vagy a lencséknél, ezt már Newton is tudta te tébolyultagyú elmebeteg állat.


Ha eltekintünk a konstans mocskolódástól, még akkor is ott vigyorog a hatalmas tévedés a hozzászólásban: mindenki tudja, hogy a különböző anyagokban különböző a fénysebesség, így a lencsék és prizmák felemlegetése nem érv a vákuumbeli fix fénysebesség ténye ellen. Maximum egy tudatlan korlátolt elme szánalmas vergődése...
Anna Perenna
2010. 05. 03. 07:36

Bizony, ez így van: Nekem tudod, mit mondott a PhD témavezetőm? Azt, hogy "diplomám arra jogosít, hogy immár kopogtathatok olyan ajtókon, amelyeknek diploma nélkül még a közelébe sem engedtek a komornyikok meg a poroszlók, meg azoknak a dácsában hepázó uraik"!:))
Anna Perenna
2010. 05. 03. 07:31

Fekete lyukat NEM akarnak gyártani sem az LHC-ben, sem más részecskegyorsítóban. Ezt csak olyanok feltételezik, akik komolyan elhiszik, hogy részecskegyorsítóval lehet olyan fekete lyukat gyártani, mint amilyenek a csillagokból keletkezhetnek (sajnos, még érettségizett, sőt, egyetemet végzett emberek között is akadnak ilyenek). És lám, 2008. szeptemberében meg is történt a tragédia: a 16 éves indiai lány öngyilkossága, aki attól rettegett, hogy az LHC-ben fekete lyuk fog keletkezni, és jön a világvége, ezért öngyilkosságával meg akarta váltani a világot: azt gondolta, hogy ha Ő öngyilkos lesz, majd mégsem fogják beindítani az LHC kísérleteket......
soosmik
2010. 05. 03. 01:10

Akikre hivatkozol azok találták ki a táguló világot is. A magfizikusok olyan hülyék, hogy hisznek az ősrobbanásban, és ez még nem elég, produkálni szeretnék, és még fekete lyukat is akarnak gyártani. Szerencsétlen hülyék az atomok titkát az ember sohasem fogja megismerni. Miből keletkezett az anyag, és amiből keletkezett az miből keletkezett? Remélem a hülye agyaddal érted a kérdést.
soosmik
2010. 05. 03. 01:01

Nem hallgattam el semmit, nem tudom miről van szó?
Elminster
2010. 05. 03. 00:11

Hülye seggfej írkáhatsz akármit, akiket idéztél azok is hozzád hasonló szánalmas fizikához nem értő hülyék.

Nem nyert, paraszt!

Ahonnét éppen most idéztem, az Tom Roberts gyűjteménye, aki megelégelte, hogy hozzád hasonló senkiházi tudatlan jöttment mocskai az internetnek alaptalanul hazudozhatnak bármit, hiszen nehéz a valódi információt összeszedni a netet ellepő szemétben.
És hogy ki is pontosan Tom Roberts? Az idézett (http://math.ucr.edu/home/baez/physics/Relativity/SR/experiments.html) oldal fejlécében van némi támpont:
By Tom Roberts (look me up in the FNAL Phonebook) and Siegmar Schleif (email). October 2007.
HTML/CSS coding and copyediting: John M. Dlugosz, 2007.

Az FNAL telefonkönyve élő link, tehát tovább nyomozhatunk. És csodák csodája a Fermilab oldala jön be.
Ide beírva mondjuk a "Roberts" vezetéknevet, meg is kapjuk a weboldal elkövetőjét:
ROBERTS, THOMAS J
APC MUON ACCELERATOR R&D DEPARTMENT
Email: --------
Mail Station: -------
FNAL Phone: ---------

(A címeket telefonszámokat én töröltem ki!)

Tehát az ominózus weboldalt, amit voltál szíves "fizikához nem értő hülyék" művének minősíteni, történetesen a Fermi National Laboratory részecskegyorsítós részlegénél dolgozó egyik "fizikához nem értő hülye" állította össze. Nehezen képzelhető el, hogy megfelelő felsőfokú fizikavégzettség nélkül bárkit is odaengednének a millió dolláros részecskegyorsítóhoz (ami mellesleg Einstein által megjósolt relativisztikus tömegnövekedést is kiválóan tudja prezentálni.)

Soosmik, soosmik, szánalmas az a görcsös vergődés, amit ezen a fórumon művelsz. Ideje lenne belátni, hogy a szellemi leépülésed a végstádiumba jutott.
hanjó
2010. 05. 03. 00:06

Dekkolsz, elhallgattad a Faraday-forgatást.
előző 362/430. oldal 359 360 361 362 363 364 365 következő Ugrás a(z) oldalra