A Silvertooth kísérlet

by Astrojan

A CMBR anizotrópia vizsgálatok a Föld kb 380 km/s "abszolút" sebességű mozgását (= c/800) mutatták ki a mikrohullámú háttérsugárzáshoz képest...

Eredeti méret

A Michelson-Morley  kísérlettel ellentétben Silvertooth által használt összeállítású egyutas interferométer képes kimutatni a fénysebesség irányfüggését.

A mérések szerint a Föld az Oroszlán/Serleg csillagkép irányába száguld az űrben 378 km/sec sebességgel, és az egyben azt is jelenti, hogy a relativitáselmélet alapfeltételezése téves, a fénysebesség nem állandó.

A Silvertooth kísérlet az éterszél kimutatására alkalmas.


E. W. Silvertooth, Special Relativity, Nature 322, 590 (August 14, 1986):

        ...Silvertooth egy speciális állóhullám érzékelőt használt amit a General Electic Co. gyártott le. Ez a fotoelektromos érzékelő egy fotonsokszorozó csövet tartalmaz amelyen a lézersugár keresztülhalad és egy tükrön saját magába verődik vissza. Ez lehetővé teszi az interferencia révén felépülő állóhullám mentén a fényerősség vizsgálatát. A kisérlet során kimutatható, hogy az azonos forrásból származó, majd kettéosztott és egymással szembe vezetett fénysugár által kialakított

állóhullám csomópontjai közötti távolság a készülék orientációjának a függvénye.

           Úgy tűnik, hogy az állóhullámok kialakulása esetén, az egymással szembe haladó hullámok a készülékhez képest különböző sebességűek. Mivel a fénysugarak frekvenciája azonos ezért a két ellentétes irányú fénysugár hullámhossza lesz különböző ami a csomópontok távolságára van hatással.
        ...az optikai konfiguráció a Sagnac kisérletre emlékeztet... azonban a szenzor itt egy nemforgó rendszerben, egyenes vonal mentén mozogva vizsgálja a modulált fénysugarat.

Cirkulárisan polarizált Foton modellje 
Ez itt az éterszél... 368 km/sec a Crater csillagkép irányában
Kitüntetett irány az Univerzumban? Szeksztáns (Directions in the cosmos)
Muon flux anisotropy 360 km/sec a Hidra csillagkép irányában
Experimental detection of the ether, E.W. Silvertooth     Pdf átirat
Silvertooth experiment, H.AspdenErnest W. Silvertooth saját tervezésű interferométeres mérései alapján a Föld
380 km/s sebességgel száguld a Leo csillagkép irányába
    Silvertooth kisérlet ismétlése
EW Silvertooth, A New Michelson Morley Experiment
Stefan Marinov: Earth's Absolute Velocity: 360 km/s towards constellation Corvus

Vissza Michelson oldalra Back to Main Astrojan

 

Silvertooth kisérlet a fénysebesség irányfüggésének kimutatására. A Relativitáselmélet a saját dugába dől. A Michelson interferométert másik tengelyen kellett volna forgatni.